top of page
  • Kristýna Jarošová

TIP NA LETNÍ VÝLET S DĚTMI: HNĚDÉ SKÁLY

DÉLKA CELÉ TRASY: 9,4 KM, 1/2 DNE

NÁROČNOST: NÍZKÁ, VÝLET S DĚTMI, VÝLET NA KOLE


Pokud plánujete výlet s dětmi je dobré mít dopředu daný atraktivní cíl, dobře odhadnout délku trasy, terén trasy a vybavit se svačinkou:-) Tato trasa všechny vyjmenované požadavky splňuje, máme ji sami ozkoušenou a tak ji můžeme doporučit dál.


Výchozím bodem může být samotná Vápenice nebo se dá autem přiblížit do Strážného (tam nechat auto na parkovišti a pokračovat pěšky). Pokud by si to některá skupinka chtěla úplně nejvíc zjednodušit, dá se autem dojet až do LOMU (Strážné-LOM) a zaparkovat auto přímo tam.


Pokud zvolíte jít celou cestu pěšky, vydejte se přes Strážné dolu po hlavní silnici až do Lomu. Projděte parkovištěm a pokračujte dále zeleně značenou trasou na Hnědé skály, asfaltová cesta vede podél Klínového potoka pořád po rovině. Na Hnědé skály narazíte poměrně rychle, místo je označeno i informační tabulí. Údolí potoka je skvělým útočištěm při horkých letních dnech, dá se zde v tůních vykoupat nebo si pohrát na mělčině s kamínky. Tato jednodušší trasa se dá s většími dětmi zvládnout i pohodlně na kole.


Asfaltová cesta vede i dále údolím kolem potoka, dá se po ní pokračovat, jak dlouho vás to bude bavit. Zpět se vrátíte stejnou cestou přes LOM, STRÁŽNÉ zpátky na Vápenici. Občerstvit se můžete v obecní hospůdce ve Strážném, děti určitě ocení krásné venkovní hřiště s dřevěnou rolbou.

















bottom of page